Predsjednik države Jakov Milatović sa gradonačelnikom Nikozije Konstatinosom Jorkatzisom

06/06/2024 20:30

vijest

Tokom zvanične posjete Kipru, predsjednik države Jakov Milatović je, sa gradonačelnikom Nikozije Konstatinosom Jorkatzisom obišao Zelenu liniju i razgovarao sa pet crnogorskih policijskih službenika koji učestvuju u mirovnoj misiji UN- a na Kipru (UNFICYP).

Tokom zvanične posjete Kipru, predsjednik države Jakov Milatović je, sa gradonačelnikom Nikozije Konstatinosom Jorkatzisom obišao Zelenu liniju i razgovarao sa pet crnogorskih policijskih službenika koji učestvuju u mirovnoj misiji UN-a na Kipru (UNFICYP).

Predsjednik države je kazao da Crna Gora kontinuirano i aktivno doprinosi ovoj mirovnoj misiji i dodao da su naši službenici prepoznati po svojoj posvećenosti i profesionalizmu.

Tokom razgovora istaknuta je važnost njihovog angažmana u održavanju mira i stabilnosti, te naglašen značaj međunarodne saradnje i razmjene iskustava koje ova misija omogućava našim policajcima.

Na inicijativu Predsjednika Crne Gore, naše učešće u ovoj misiji biće ojačano kroz slanje tri pripadnika Vojske Crne Gore koji će dati dodatni doprinos misiji UN-a na Kipru, te doprinijeti ugledu Crne Gore na međunarodnoj sceni.

Crna Gora, kao odgovorna članica međunarodne zajednice, visoko pridaje važnost učešću u misijama i operacijama u inostranstvu i na taj način aktivno doprinosi uspostavljanju međunarodnog mira i bezbjednosti.