Predsjednik Milatović u zvaničnoj posjeti opštini Gusinje

30/05/2024 16:00

vijest

Predsjednik države Jakov Milatović boravio je danas u zvaničnoj posjeti Opštini Gusinje, na poziv predsjednika opštine Sanela Balića.

Predsjednik države Jakov Milatović boravio je danas u zvaničnoj posjeti Opštini Gusinje, na poziv predsjednika opštine Sanela Balića.

On je u razgovoru sa predsjednikom Opštine Sanelom Balićem i opštinskim rukovodstvom upoznat sa brojnim izazovima sa kojima se susrijeće ova opština.

Predsjednik Milatović je istakao da prirodni potencijali koje opština Gusinje posjeduje, nijesu na adekvatan način iskorišćeni, što mora biti prioritet donosilaca odluka u narednom periodu.

U tom smislu, naglasio je da bi unaprjeđenje saobraćajne infrastrukture, kroz uključivanje ključnih projekata u kapitalni budžet države, bio važan podstrek valorizaciji turističkih potencijala i poboljšanju kvaliteta života svih stanovnika ovog kraja.

Na taj način, kako je kazao, stvoriće se uslovi za brži razvoj ove Opštine iz koje mladi neće odlaziti, već se vraćati i doprinositi sveukupnom napretku naše države.

Predsjednik opštine Gusinje je Predsjedniku zahvalio na posjeti i naveo da je neophodna veća angažovanost i odlučnija podrška državne vlasti, što bi bilo od velikog značaja za budući prosperitet i razvoj ove Opštine. Predsjednik države je ukazao i da se ovoj opštini na najljepši način svjedoči o multikonfesionalnom i multietničkom skladu i suživotu koji stanovnici ovog kraja brižno njeguju.

Poručio je da samo Crna Gora ujedinjena u različitostima i u kojoj poštovanje, solidarnost i jednakost čine temeljne vrijednosti, može zakoračiti u sigurniju budućnost i ostvariti društveni i ekonomski prosperitet.

Tokom posjete Gusinju, predsjednik Milatović je obišao Gusinjsku sobu i vjerske objekte tri tradicionalne konfesije, a posjetu je završio razgovorom sa privrednicima i mladima iz ove opštine.