Predsjednik Milatović na svečanosti povodom Dana opštine Ulcinj - dati snažnu podršku za inicijative i aktivnosti za razvoj

06/04/2024 14:22

vijest

Predsjednik države Jakov Milatović prisustvovao je svečanosti povodom Dana opštine Ulcinj, koji se obilježava prve subote u mjesecu aprilu, koja simbolično označava završetak berbe maslina, izlazak pomoraca na more i početak turističke sezone u Ulcinju.

Predsjednik države Jakov Milatović prisustvovao je svečanosti povodom Dana opštine Ulcinj, koji se obilježava prve subote u mjesecu aprilu, koja simbolično označava završetak berbe maslina, izlazak pomoraca na more i početak turističke sezone u Ulcinju.


U obraćanju prisutnima, on je istakao da Ulcinj, star više od dva milenijuma, izgrađen na području gdje se na najljepši način na svakom koraku susrijeću kulture Orijenta i Zapada, nije samo kulturno i istorijsko blago Crne Gore, već i najupečatljiviji ukras Jadrana, koji svojom bogatom prošlošću, prirodnim ljepotama i ljudskim potencijalom piše blistave stranice istorije naše zemlje.

Naglasio je da multietnički i multikonfesionalni sklad po kojima je Ulcinj vjekovima prepoznat, a koji generacije ulcinjana brižno njeguju, predstavlja jedan od najčvršćih stubova suživota u zemlji i kao takav značajno doprinosi bogatstvu različitosti i razvoju demokratije u Crnoj Gori.


Ukazao je da veliki privredni i turistički potencijali koje Ulcinj sa okolinom i danas ima, poput Starog grada, Velike plaže, Ade Bojane koja ovih dana svojim obnavljanjem vraća nadu u spas ovog turističkog dragulja, ili Solane, privrednog i prirodnog bisera Ulcinja koji opominje na važnost pravilnog upravljanja resursima, bili su i ostali velika razvojna šansa ovog grada.

Napomenuo je da kontinuirana briga o njima, ali i dodatna valorizacija prirodnih bogatstava u narednom periodu, osim što će pružiti novu ekonomsku vrijednost, Ulcinj će značajnije pozicionirati na mapi prestižnih mediteranskih destinacija i otvoriti prostor za ubrzanje investicionog ciklusa. 

Takođe, predsjednik države je izrazio uvjerenje da će opštinsko rukovodstvo u narednom periodu uz održivo planiranje, izgradnjom velikih infrastrukturnih projekata uz podršku aktivnosti sa državnog nivoa, donositi najbolje odluke, koje će doprinijeti bržem i snažnijem sveukupnom razvoju i poboljšanju kvaliteta života svih građanki i građana Ulcinja. 

Na kraju, poručio je da će lokalna vlast u Predsjedniku države imati snažnu podršku za sve incijative i aktivnosti, koje su usmjerene na razvoj Ulcinja kako bismo vratili zlatno vrijeme Ulcinju. 

Tokom posjete opštini Ulcinj, predsjednik države obići će Stari grad i ulcinjsku Solanu.