Milatović: Afirmacija olimpijskih vrijednosti obaveza svakog donosioca odluka, veliko mi je zadovoljstvo što ću na poziv COK-a prisustvovati otvaranju OI u Parizu

29/03/2024 13:12

vijest

Predsjednik države Jakov Milatović sastao se jutros sa ministrom sporta i mladih u Vladi Crne Gore, čelnim ljudima Crnogorskog olimpijskog komiteta i predstavnicima osam nacionalnih sportskih saveza.

Predsjednik države Jakov Milatović sastao se jutros sa ministrom sporta i mladih u Vladi Crne Gore, čelnim ljudima Crnogorskog olimpijskog komiteta i predstavnicima osam nacionalnih sportskih saveza.

Na radnom doručku u rezidenciji na Cetinju, koji je organizovan u susret Olimpijskim igrama u Parizu, Predsjednik je čestitao plasman onima koji su već obezbjedili učešće na najprestižnijem sportskom takmičenju, uz želju da na ljeto budu dio što brojnije crnogorske delegacije.

U otvorenom i srdačnom razgovoru konstatovano je da je sportistima u našoj zemlji neophodna sistemska podrška, te da u budućnosti moramo temeljnije brinuti o nacionalnim sportskim interesima. 

Učesnici sastanka su se saglasili i da je za potrebe vrhunskog sporta potrebno razvijati postojeću infrastrukturu, ali i unaprjeđivati i graditi nove sportske objekte u zemlji.

Predsjednik Crne Gore je pohvalio ideju o izgradnji Olimpijske kuće, Olimpijskog muzeja i Olimpijskog parka u Podgorici, napominjući da sve bitne adrese u državi treba da spoznaju finalnu vrijednost ovih projekata. 

Predsjednik Milatović je poručio da je afirmacija olimpijskih vrijednosti obaveza svakog donosioca odluka, te da mu je veliko zadovoljstvo što će na poziv Crnogorskog olimpijskog komiteta prisustvovati otvaranju OI u Parizu.

Na današnjem sastanku je dogovoreno i da se crnogorskim sportistima organizuje svečani ispraćaj na Olimpijske igre. 

Taj događaj će se prvi put održati na Cetinju, i tom prilikom, predsjednik države predaće učesnicima igara crnogorsku zastavu, koju će nositi na zvaničnom otvaranju u Parizu.