Predsjednik Milatović sastao se sa vrhovnim državnim tužiocem Miloradom Markovićem

02/02/2024 15:08

vijest

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović razgovarao je sa vrhovnim državnim tužiocem Miloradom Markovićem.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović razgovarao je sa vrhovnim državnim tužiocem Miloradom Markovićem.

Predsjednik države čestitao je Vrhovnom državnom tužiocu na izboru, istakavši da je nakon skoro pet godina v.d. stanja učinjen važan korak u pravcu jačanja vladavine prava u Crnoj Gori.

Dodao je, da je izborom Markovića za VDT-a širokim konsenzusom poslanika u Skupštini Crne Gore pokazana demokratska zrelost, ali i odlučnost da Crna Gora nastavi sa sprovođenjem ključnih refomskih zadataka. 

Ovo je takođe važan segment ispunjenja naših ciljeva iz pregovaračkog procesa i ubrzanja evropskog puta Crne Gore. 

Sagovornici su kontatovali da izbor VDT-a predstavlja značajan napredak u cilju jačanja institucija i pravosudnog sistema naše zemlje, što daje dodatan impuls snažnijoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i efikasnijem sprovođenju pravde u Crnoj Gori.

Imajući u vidu kompleksne izazove i očekivanja od tužilačke organizacije, koji se tiču prije svega unaprjeđenja rezultata u istragama, kvalitetu optužnica i snažnijeg odgovora na problem korupcije i organizovanog kriminala, Predsjednik je istakao neophodnost snažne podrške svih grana vlasti, kako bi se državnom tužilaštvu omogućili adekvatni uslovi za nesmetan rad. 

Na kraju, Predsjednik države je Vrhovnom državnom tužiocu poželio uspješan rad i iskazao punu podršku u realizaciji budućih aktivnosti.