Predsjednik Milatović čestitao Dan opštine Pljevlja

19/11/2023 08:30

vijest

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je Dan opštine Pljevlja.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je srdačne čestitke povodom Dana opštine Pljevlja predsjedniku opštine Dariu Vranešu, predsjednici Skupštine opštine Jovani Tošić, odbornicama i odbornicima i svim građankama i građanima tog grada.

"Ovo je dan kada se podsjećamo na oslobođenje Pljevalja u Drugom svjetskom ratu i žrtvu koju je tom prilikom snosio cijeli pljevaljski kraj u nastojanju da se oslobodi od stranog okupatora.  

Pljevlja su danas primjer za vrijednosti multietničkog i multikonfesionalnog sklada koje se reflektuju u harmoničnom građanskom suživotu. 

Poštujući tradiciju i uvažavajući razlike, građani Pljevalja njeguju vrijednosti po kojima se prepoznaje cijela Crna Gora. 

Obilježavanje Dana opštine zato predstavlja dobru priliku da pokažemo zajedničku opredijeljenost da sačuvamo građanski i antifašistički karakter Pljevalja, poboljšamo standard građana i unaprijedimo životnu sredinu. 

Vjerujem da je prošlo vrijeme ekonomske devastacije i raseljavanja u Pljevljima, a da je došlo vrijeme da se u Pljevljima bolje i pravednije živi. 

Kao Predsjednik Crne Gore zalagaću se za ispravljanje nepravdi i za dinamičniji i brži razvoj Pljevalja. Biću snažan zagovornik unaprijeđenja životne sredine u pljevaljskom kraju, te prava na čist vazduh i vodu građana i građanki Pljevalja. 

Država se mora bolje angažovati da prirodna bogatstva pljevaljskog kraja nađu kredibilne investitore koji će otvoriti nova dobro plaćena radna mjesta, a istovremeno adekvatnije trasirati bolju saobraćajnu povezanost Pljevalja sa ostatkom zemlje i regionom. 

Toplifikacija i ekološka rekonstrukcija Termoelektrane moraju konačno prerasti iz riječi u vidljiva djela, a dobro upravljanje u Pljevljima mora postati svjetionik u bolje sjutra. 

U to ime, još jednom upućujem srdačne čestitke povodom Dana opštine Pljevlja", stoji u čestitci.