Predsjednik Milatović u posjeti Ekonomskom fakultetu i Gimnaziji "Slobodan Škerović" povodom Međunarodnog dana studenata i srednjoškolaca

17/11/2023 16:00

vijest

Povodom Međunarodnog dana studenata i srednjoškolaca predsjednik Crne Gore Jakov Milatović posjetio je Ekonomski fakultet i Gimnaziju "Slobodan Škerović" u Podgorici.

Povodom Međunarodnog dana studenata i srednjoškolaca predsjednik Crne Gore Jakov Milatović posjetio je Ekonomski fakultet i Gimnaziju "Slobodan Škerović" u Podgorici.


On je na Ekonomskom fakultetu učestvovao na panel diskusiji „Razgovori sa Predsjednikom", gdje je nakon uvodnog izlaganja odgovarao na pitanja studenata.

“Obrazovanje mora postati stub razvoja Crne Gore i vjerujem da je ulaganje u ljudski kapital najbolji način da naša zemlja krene naprijed. U tom kontekstu čvrsto se zalažem za uspostavljanje sistema vrijednosti u kome su za uspjeh u životu potrebni isključivo znanje i vrijedan rad. Čestitam vam vaš dan i sa pozicije koju pokrivam snažno ću uticati na teme koje se tiču razvoja Crne Gore, jer su mi građani povjerili legitimitet da ukažem na sve oblasti koje zahtijevaju unaprjeđenje. Učiniću sve da promovišem značaj obrazovanja za dalji napredak društva”, kazao je predsjednik Milatović studentima.

Oni su predsjedniku Milatoviću predočili izazove sa kojima se mladi ljudi suočavaju nakon završetka fakulteta, prvenstveno nemogućnošću da se zaposle, a teme razgovora bile su i aktuelna dešavanja u zemlji.

Dekan Ekonomskog fakulteta Mijat Jocović iskazao je zadovoljstvo da predsjednik Milatović, koji je bio student generacije na tom fakultetu danas dolazi u mandatu najviše pozicije u državi povodom dana koji slavi važnost obrazovanja.


O perspektivi mladih predsjednik Milatović razgovarao je i sa srednjoškolcima u Gimnaziji “Slobodan Škerović”.

On je sa njima podijelio svoja iskustva tokom obrazovanja i rada u Crnoj Gori i inostranstvu.

“Ako želite da napravite nešto više- morate izaći iz zone komfora. Ohrabrujem vas da se prijavite na različite programe u inostranstvu koji će vam pomoći da raširite vidike, razvijate se i napredujete, ali i da, kao ja, pronađete svoje mjesto pod Suncem u Crnoj Gori“, kazao je predsjednik Milatović srednjoškolcima.

On je istakao da je obrazovanje najbolja investicija i da, kao vid dodatnog ulaganja u obrazovanje, planira pokretanje Fonda za izvrsnost pod pokroviteljstvom institucije Predsjednika koji bi stipendirao najbolje studente na najprestižnijim univerzitetima.