Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao Dan nezavisnosti Države Palestine

16/11/2023 09:30

vijest

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je predsjedniku Države Palestine Mahmudu Abasu Dan nezavisnosti te države.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je predsjedniku Države Palestine Mahmudu Abasu Dan nezavisnosti te države.

„Dozvolite mi da Vama i narodu Palestine uputim čestitke povodom državnog praznika, 15. novembra - Dana nezavisnosti, iako svjestan da ovaj važan datum u palestinskoj istoriji ove godine dočekujete u uslovima strahovitog stradanja vašeg naroda.

Želim da vjerujem da će teški trenuci razaranja i stradanja civila, posebno djece, zastrašujuća realnost na terenu kojoj svjedočimo , što prije biti okončani, te da će slobodoljubivi duh palestinskog naroda voditi ka stvaranju novih perspektiva i pisanju novih stranica duge istorije Države Palestine i njenog naroda.

U ovim teškim trenucima za palestinski narod, Crna Gora će nastaviti da poziva na mir, stabilnost i deeskalaciju tenzija na Bliskom istoku, na otvaranje humanitarnih koridora, neometan i neograničen protok humanitarne i druge pomoći, kao i na poštovanje međunarodnog i humanitarnog prava.

Nadam se, Vaša Ekselencijo, da ćemo u budućem periodu, u mnogo boljim uslovima i okolnostima, imati priliku da se susretnemo i razmotrimo mogućnosti za dalje unapređenje sveukupnih odnosa“, stoji u čestitci predsjednika Milatovića.