Predsjednik Đukanović sastao se sa Kunom Davidseom, izvršnim direktorom holandske konstituence u Svjetskoj banci

24/09/2019

Predsjednik Đukanović je nakon prisustva zvaničnom otvaranju generalne debate 74. zasjedanja Generalne skupštine UN-a imao sastanak sa Kunom Davidseom, izvršnim direktorom holandske konstituence u Svjetskoj banci.


Predsjednik Đukanović je istakao značaj ukupne saradnje sa SB uključujući kreditne podrške Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD), kao dijela Svjetske banke. On je ukazao na podudarnost prioriteta SB sa prioritetima crnogorske ekonomske politike, učvršćivanje fiskalne stabilnosti i podizanje nivoa konkurentnosti i otvaranje noviih radnih mjesta. 

Izvršni direktor u Svjetstkoj banci iskazao je zadovoljstvo prilikom da se sretne sa Predsjednikom i detaljnije se upozna sa vizijom razvoja u Crnoj Gori. Pozitivnim je ocijenio procese u Crnoj Gori u pogledu rasta i fiskalne stabilizacije i iskazao interesovanje za saradnju u projektima zapošljavanja mladih, privatnog sektora i održivosti. On je takođe pohvalio balans koji Crna Gora uspijeva da ostvari između napretka i održivosti ekonomije. 

Sagovornici su se saglasili da je integracija regiona, najbolji okvir za njegov razvoj, posebno u kontekstu potrebe usvajanja novih znanja i evropskih standarda u savladavanju trgovinskih prepreka u regionu.


Predsjednik Crne Gore