Predsjednik Đukanović čestitao Dan opštine Plužine

03/08/2018

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povodom 4. avgusta – Dana opštine Plužine uputio je čestitku predsjednicima Opštine i Skupštine Mijušku Bajagiću i Petru Mitriću, odbornicima Skupštine Opštine, svim građanima Plužina i učesnicima svečane sjednice.

Đukanović ističe, da je kao neodvojivi dio crnogorske istorije, narod pivskog kraja svoje posebno mjesto i ulogu imao tokom slavne Narodnooslobodilačke borbe, u kojoj su Crnogorci opet uzdigli svoje nacionalno dostojanstvo, i Crna Gora dobila zasluženo ravnopravno mjesto u zajednici jugoslovenskih naroda. Isto tako i u poslijeratnom periodu, u kojem je veliki broj istaknutih pojedinaca iz Pive, kroz sve društvene i privredne oblasti dao neprocjenjiv doprinos obnovi i izgradnji i Crne Gore i Jugoslavije. To je, navodi Predsjednik nastavljeno i u nezavisnoj Crnoj Gori, koja je u kratkom vremenu ostvarila impresivne rezultate na unutrašnjem planu, kao i u dostizanju strateških evroatlantskih i evropskih ciljeva." Vjerujem da će i građani Plužina sve više osjećati prednosti takvog kursa naše državne politike. ", kaze Đukanović.

U narednom periodu neophodno je posvetiti veću pažnju valorizaciji bogatih prirodnih resursa Pive, posebno kroz razvoj turizma i poljoprivrede, u svim oblastima gdje je realno očekivati otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje životnog standarda ljudi." Želim da vas uvjerim da u tim naporima možete računati na punu podršku Države. ", navodi se u čestitci.


/**/