Predsjednik Đukanović uputio telegram saučešća i podrške kralju Španije Felipeu VI

20/03/2020

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća i podrške kralju Španije Felipeu VI povodom pandemije izazvane koronavirusom, koja je do sada uzela više od hiljadu života u toj državi, u ime građana Crne Gore i u svoje ime uz izraze najdubljeg saučešća, saosjećanja s porodicama preminulih, i prijateljskim španskim narodom.

"U teškim danima za Vašu zemlju, želim da izrazim podršku naporima Vaše Vlade i naročito naglasim požrtvovanost Vaših ljekara i medicinskih radnika u borbi protiv nesagledivih posljedica virusa COVID-19 po zdravlje ljudi širom svijeta. Nažalost, od prije nekoliko dana i u našoj zemlji su registrovani prvi slučajevi oboljelih. 

Solidarnost, humanost, zajednička odgovornost i bezrezervna odlučnost da djelujemo sinhronizovano i energično na svim nivoima, jedini su put za suzbijanje i stavljanje pod kontrolu najveće pošasti u novijoj istoriji. 

Crna Gora ostaje u mislima sa prijateljskim španskim narodom i njegovim patnjama, u nadi za što brži oporavak oboljelih".