Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predsjedavaće sjednicom Savjeta za odbranu i bezbjednost

19/03/2020

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predsjedavaće sjutra (20.3.2020.) sjednicom Savjeta za odbranu i bezbjednost koja će se održati u Vili “Gorica” u Podgorici.

Posebnom tačkom dnevnog reda biće predviđeno razmatranje informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i preduzetim mjerama na sprječavanju širenja virusa COVID-19.

Savjet za odbranu i bezbjednost je sinoć na telefonskoj sjednici donio odluku o angažovanju pripadnika Vojske Crne Gore na obezbjeđenju fizičke zaštite objekata u kojima se sprovode mjere karantina. Angažovanje pripadnika Vojske počeće od 19.03.2020. godine.

Na sjutrašnjoj sjednici će biti razmatrani izvještaji o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u vježbama ili obuci u inostranstvu u 2019. godini, učešću pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim snagama, mirovnim misijama i drugim aktivnostima u inostranstvu u 2019. godini, stanju u Vojsci Crne Gore za 2019. godinu.

Dnevnim redom sjednice planirano je i donošenje odluke o deklarisanju jedinice Vojske Crne Gore za sprovođenje aktivnosti u sastavu snaga Sjevernoatlantskog saveza za brzo reagovanje do kraja 2022. godine.

Nakon sjednice služba za informisanje Predsjednika Crne Gore objaviće saopštenje za javnost i obezbijediti medijima fotografije i video snimak (kadrove) sa početka sjednice.