Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća i podrške predsjedniku Republike Italije Serđu Matareli i italijanskom narodu povodom epidemije korona virusa koja je odnijela stotine života

15/03/2020

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća i podrške predsjedniku Republike Italije Serđu Matareli i italijanskom narodu povodom epidemije korona virusa koja je odnijela stotine života.


"Sa zabrinutošću i saosjećanjem pratimo situaciju u prijateljskoj Italiji, izazvanu epidemijom korona virusa, koja je odnijela stotine života vaših građana, dok su desetine hiljada pod zdravstvenim tretmanom. Upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća tim povodom s molbom da naše žaljenje prenesete njihovim porodicama, kao i najbolje želje za brz oporavak oboljelih.

Želim da uputim riječi ohrabrenja vašim ljekarima i svim zdravstvenim radnicima odgovornim u ovim teškim trenucima za stanje zdravlja velike italijanske nacije, u uvjerenju da će zaustaviti i držati pod kontrolom dalje širenje virusa. Takođe, i vašoj Vladi i Vama lično za odvažno vođstvo u uslovima pandemije, od koje strahuje cijeli svijet.

Bilo bi nam izuzetno drago ako bi na bilo koji način mogli biti od pomoći. Računajte da je Crna Gora, kao susjed i pouzdani prijatelj Italije i italijanskog naroda, s vama u ovim teškim trenucima za vašu zemlju.”
Predsjednik Crne Gore