Predsjednik Đukanović sastao se sa Generalnim direktorom za politička pitanja u FCO Ričardom Murom

14/02/2020

Mur: Divimo se svemu što je Crna Gora postigla pod Vašim vođstvom poslednjih godina.


Generalni direktor u Forin ofisu iskazao je zadovoljstvo prilikom za susret sa predsjednikom Đukanovićem na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji, jer je izuzetno važno da po napuštanju EU Velika Britanija potvrdi naglašenu posvećenost ZB i posebno Crnoj Gori. Iako smo izašli iz EU, mi ćemo udvostručiti naš rad na ZB i ostati uticajna evropska država, poručio je Mur. Posebno je ukazao na značaj procesa integracije za mladu zemlju poput Crne Gore. „Divimo se svemu što je Crna Gora uspjela da uradi pod Vašim vođstvom poslednjih godina“, kazao je Mur. 

Predsjednik Đukanović potvrdio je punu posvećenost Crne Gore daljoj evropeizaciji našeg društva i dinamičnom ekonomskom razvoju. Na toj liniji je zahvalio Ujedinjenom Kraljevstvu na podršci, posebno u oblasti vladavine prava, pravde, bezbjednosti i obrazovanja i iskazao interes za jačim prisustvom britanskih investitora u Crnu Goru. On je ponovio da Crna Gora žali zbog izlaska UK iz EU, ali i poštuje odluku britanskog naroda. Posebno raduje, kaže Predsjednik, da će VB nastaviti pojačano prisustvo na ZB u interesu evropeizacije Regiona.

U odnosu na aktuelnu situaciju u vezi sa donošenjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti, o čijoj je suštini Predsjednk upoznao Mura, visoki zvaničnik Forin Ofisa istakao je da vjeruje da će Crna Gora uspjeti sama da nađe rješenje za to pitanje.


Predsjednik Crne Gore