Predsjednik Đukanović: Prisustvo predstavnika političkih partija iz Albanije u Crnoj Gori demonstracija dobrosusjedstva i političkog partnerstva

30/11/2019

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je na početku Kongresa Demokratske partije socijalista zahvalio na prisustvu predstavnika političkih partija iz Albanije, izrazio iskreno saučešće porodicama poginulih i povrijeđenima poželio brz oporavak.

"Dragi prijatelji, susjednu i prijateljsku Albaniju je potresla serija zemljotresa koji su, nažalost,odnijeli desetine ljudskih života  i doveli do povredjivanja  više stotina ljudi,i ogromnih materijalnih gubitaka. Crna Gora se u najboljem maniru dobrosusjedstva i prijateljstva odmah odazvala potrebi da prijateljima pritekne u nevolji. Naravno, u skladu sa svojim mogućnostima u danima koje slijede, Crna Gora će i dalje pružiti svu neophodnu podršku i pomoć. Ali svi ovdje prisutni, siguran sam da govorim i u vaše ime, se pridružujemo bolu koji danas osjećaju građani Albanije koji su u zemljotresima izgubili svoje najbliže. Izražavamo im naše iskreno saučešće  a najbolje želje za brz oporavak povrijeđenih. Ovo je svakako prilika da posebno zahvalimo našim prijateljima iz političkih partija Albanije koje su uprkos nevoljama koje su ih zadesile  našli za shodno da budu prisutni na osmom kongresu Demokratske partije socijalista i na taj način demonstriraju i svoje dobrosusjedstvo  i političko partnerstvo u realizaciji zajedničkih zadataka."