Predsjednik Đukanović čestitao Dan državnih tužilaca Crne Gore

01/11/2019

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 1. novembra - Dana državnih tužilaca Crne Gore, v.d. Vrhovnog državnog tužioca Ivici Stankoviću, predsjedniku Udruženja državnih tužilaca Crne Gore Veselinu Vučkoviću, nosiocima tužilačke funkcije, članovima Udruženja i svim zaposlenima u Tužilaštvu uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Pravilno definisani prioriteti, i rezultati državno tužilačke organizacije u minulom periodu, najrječitije potvrđuju da je Crna Gora na dobrom putu usvajanja standarda pravno uređenih država, što je garancija stabilnosti društva, i najbolja preporuka za članstvo u EU kojem težimo. Priznanje za djelovanje u ovoj oblasti ogleda se i kroz prijem naše zemlje u NATO, i predstavlja snažan podsticaj za dodatne napore u ovom pravcu.

Uvijek je bila čast i privilegija činiti dio tužilačke organizacije u društvima sa visokomoralnim kodeksom kao što je crnogorsko, i posebna odgovornost. Na tim čvrstim temeljima Tužilaštvo ima obavezu da pruži još odlučniji doprinos u borbi za jačanje vladavine prava i izgradnji moderne države sa snažnim institucijama. Polazeći od takvih opredeljenja, vjerujem da će Tužilaštvo znati da odgovori na pravi način i aktuelnim izazovima s kojima je suočeno, i da će tako osnažiti svoju ulogu, štiteći dostojanstvo i profesije i države“.


/**/