Susret Đukanović - Davije

13/06/2018Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je šeficu misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije. 

Šefica OEBS-ove misije čestitala je Predsjedniku Đukanoviću na izbornoj pobjedi i postavljanju na funkciju predsjednika uz ocjenu da je Crna Gora  u kontinuitetu pouzdan partner toj međunarodnoj organizaciji. Iskazujući zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa svim institucijama u Crnoj Gori, ambasadorka Davije je posebno važnim ocijenila nastavak partnerstva u svim oblastima značajnim za dalje sprovođenje reformi u Crnoj Gori na putu  ostvarenja njenih strateških ciljeva.

Predsjednik Crne Gore zahvalio je zvaničnici OEBS-a na čestitkama i pažnji koju OEBS i ona lično posvećuju afirmaciji demokratskih vrijednosti crnogorskog društva i ukazao na neprocjenjiv doprinos i ulogu OEBS-a u procesu integracije Crne Gore.

Kao ključne prioritete nakon okončanih  izbornih ciklusa, Predsjednik je apostrofirao dalji rast i razvoj ekonomije, kao i snaženje institucija države i vladavine prava.

Predsjednik Đukanović je takođe istakao spremnost Crne Gore da, kao zemlja koja je najdalje odmakla u procesu integracija, nastavi da bude odgovoran partner u daljoj promociji evropskih vrijednosti na Zapadnom Balkanu. 

Đukanović i Davije razmijenili su mišljenja i o kretanjima u regionu. Razgovarali su i o saradnji OEBS-a i Crne Gore u pogledu podrške procesu samoregulacije u medijima kao preduslovu unapređenja profesionalizacije u toj oblasti.