Predsjednik Đukanović prisustvovao ceremoniji obilježavanja 80. godišnjice od početka Drugog svjetskog rata

01/09/2019

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, na poziv predsjednika Republike Poljske Andžeja Dude, prisustvovao je centralnoj ceremoniji obilježavanja 80. godišnjice od početka Drugog svjetskog rata, koja se održava u Varšavi.

Ranije jutros, predsjednici Republike Poljske i SR Njemačke Andžej Duda i Frank Valter Štajnmajer otvorili su komemoraciju povodom 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata. Ceremonija je počela simbolično u 4 sata i 40 minuta u poljskom gradu Vilunu, kada su prve nacističke bombe pale na Poljsku i usmrtile prve civile.

Na ceremoniju su pozvani lideri i drugi visoki državni zvaničnici država članica Evropske unije, NATO-a i Istočnog partnerstva, koji će simboličnim udaranjem u „zvono mira“ na trgu Pilsudskiegu i polaganjem vijenca na Spomenik neznanim junacima odati počast svim žrtvama Drugog svjetskog rata.

Predsjednik Đukanović je u drugom dijelu programa, prisustvovao zvaničnoj večeri u Kraljevskom dvorcu koju je za visoke zvanice priredio poljski predsjednik Duda./**/