Saopštenje sa sastanka Đukanović - Đuliani

07/06/2018

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas predsjednika Fondacije Robert Šuman Žan-Dominik Đulianija koji učestvuje na međunarodnoj konferenciji u Crnoj Gori pod nazivom „Evropska perspektiva Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa kroz saradnje mladih – RYCO“.

Đuliani je čestitao predsjedniku Đukanoviću izbor, i izrazio zadovoljstvo što je u mogućnosti da se ponovo sretne sa njim u tom svojstvu, uz konstataciju da je u međunarodnim krugovima svima dobro poznat Đukanovićev evropski angažman i značaj koji ima za Crnu Goru i za Balkan. 

Predsjednik Đukanović je zahvalio na čestitkama i potvrdio čvrstu opredjeljenost crnogorske državne politike za članstvo u EU, potencirajući značaj Berlinskog procesa na tom putu. Kada govorimo o dostizanju glavnog cilja, evropskog kvaliteta života u Crnoj Gori, onda prije svega mislimo na mladu generaciju, rekao je Đukanović.

U veoma otvorenom i prijateljskom razgovoru razmijenjena su mišljenja o izazovima sa kojima se suočava Evropska unija, i njihovim refleksijama na procese u našem regionu.