Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio čestitku povodom 4. aprila – Dana studenata

03/04/2019

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom 4. aprila – Dana studenata svim studentima u Crnoj Gori najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalje uspjehe. 

"Jubileji su uvijek prilika za afirmaciju temeljnih vrijednosti koje smo kao društvo postavili. Antifašizam koji je i inspiracija za dan koji obilježavate, demokratski i ekonomski razvoj, multietničnost, dobrosusjedstvo i evropske i evroatlantske integracije su fundamenti savremene Crne Gore i njena strateška vizija. Mlade generacije, prije svih studentska populacija, osvajanjem novih znanja i vještina u vremenu tehnološke revolucije, garant su očuvanja tih tekovina i modernog razvoja i napretka crnogorskog društva", istakao je Đukanović. 

Da bi društvo pripremili za novo doba, moramo svi u Crnoj Gori učiti i raditi više, bolje i odgovornije. Vama pripada i pravo da naoružani novim znanjima smjelije promišljate budućnost i generišete novu, pozitivnu energiju, neophodnu za bržu izgradnju pravednijeg i bogatijeg crnogorskog društva, po mjeri savremene evropske civilizacije. 

Smatram da su najbolje one želje koje prate konkretna djela. Zato čestitajući vam još jednom praznik želim da obavijestim javnost da već preduzimam korake na osnivanju posebnog fonda iz kog ćemo finansirati školovanje jednog broja najboljih studenata za zanimanja koja nedostaju Crnoj Gori, i koji će biti spremni da svoja znanja stave u funkciju savremenog razvoja našeg društva. 

Neka uspjeh svakog od vas bude dio zajedničkog uspjeha Crne Gore, kaže se u čestitki Đukanovića.