Sastanak predsjednika Đukanovića i ministra obrazovanja UAE Al Hamadija

20/03/2019

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas na radnom ručku sa ministrom obrazovanja Ujedinjenih Arapskih Emirata Husainom bin Abrahim Al Hamadijem, koji na čelu brojne delegacije boravi u višednevnoj posjeti našoj zemlji.


Ova posjeta je rezultat dogovora predsjednika Đukanovića i krunskog princa Mohameda tokom posjete Abu Dabiju u januaru ove godine, kada se sreo i sa ministrom Hamadijem. U razgovoru je učestvovao i ministar prosvjete Crne Gore Damir Šehović. 

Zajednički je konstatovano da uprkos razlikama u nivou razvijenosti i sistemima naših prijateljskih zemalja ima puno prostora za saradnju u oblasti obrazovanja, u kojoj Emirati ostvaruju impresivne rezultate. To iskustvo biće dragocjeno za Crnu Goru koja je odlučna da na putu ostvarenja strateških ciljeva sprovede reforme u obrazovnom sistemu, kako bi se obezbijedilo znanje potrebno za buduće izazove, stvorila osnova za uključenje u tehnološku revoluciju koja dominira dramatičnim promjenama u svijetu, i uslovi za implementaciju dostignuća savremenog tehnološkog razvoja. U tom cilju u najskorije vrijeme zajednički će biti definisani pravci buduće saradnje, što će u značajnoj mjeri olakšati rad na zahtjevnim reformama u ovoj oblasti.