Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio delegaciju kompanije CRBC na čelu sa predsjednikom kompanije Du Feijem

08/03/2019

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas delegaciju kompanije CRBC na čelu sa predsjednikom kompanije Du Feijem.


Tokom dužeg srdačnog razgovora iskazano je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom na izgradnji prve dionice auto puta koji predstavlja najvažniji infrastrukturni projekat u novijoj istoriji Crne Gore. Razgovarano je i oko modaliteta buduće saradnje. 

Predsjednik Đukanović je istakao da upravo ovaj projekat najbolje oslikava dugogodišnje prijateljske odnose Crne Gore i Kine. Podsjetio je da je još kao predsjednik Vlade imao priliku da ugovori saradnju koja danas daje konkretan rezultat. Dodao je da je zadovoljan dinamikom dosadašnjih radova, i izrazio uvjerenje da se nakon početnih izazova u realizaciji, ušlo u jednu stabilnu i dinamičnu fazu izvođenja radova. 

Predsjednik CRBC Du Fei je izrazio uvjerenje da će radovi na dionici Smokovac-Mateševo biti završeni do sredine naredne godine, te da će paralelno biti završeni i dopunski radovi. Zahvalio se predsjedniku Đukanoviću na podršci i pomnom praćenju radova na projektu i izrazio spremnost da na osnovu potpisanog Memoranduma, CRBC poundi finansiranje naredne dionioce auto-puta po modelu privatno-javnog partnerstva. Istakao je da su očekivanja kompanije identična očekivanjima Crne Gore, te da ukoliko se dvije strane slože radovi na dionici Mataševo-Andrijevica-Boljari mogu otpočeti nakon završetka prioritetne dionice.