Predsjednik Đukanović uručio medalju čovjekoljublja Konstantini Maraš iz Nikšića

27/12/2018


Predsjednik Đukanović uručio je danas Medalju čovjekoljublja Konstantini Maraš iz Nikšića, koja je donirala bubreg svom sugrađaninu Iliji Bulajiću. 

On je tom prilikom kazao da mu je izuzetno zadovoljstvo da joj uruči više nego zasluženo priznanje za hrabar, ljudski i humani čin kojim je još jednom afirmisano čovjekoljublje u Crnoj Gori i solidaran odnos prema ljudima kojima je pomoć potrebna. Ovakvi primjeri, istakao je Đukanović, potvrđuju da pojam čojstva nije ostao samo u istoriji, već da živi i danas u Crnoj Gori . On je naglasio da posebno raduje što i u vremenu otuđenja i brzog života ima plemenitih ljudi koji razumiju potrebe drugih i nesebično pomažu da se njihovi problemi riješe ili umanje. Priznanjem Konstantini Maraš, država odaje priznanje i poštovanje za hrabri čin i šalje poruku svima da nemamo pravo na sebičnost, već da moramo pomoći ljudima da prebrode svoje lične nedaće, kazao je Predsjednik.

Odlikovana Nikšićanka, je zahvalila Predsjedniku, ističući da će joj ovo visoko priznanje biti podsticaj za dalji humanitarni rad. Maraš je istakla da su ovakvi gestovi prepoznati i u svijetu kao posebna vrijednost Crne Gore, male zemlje sa velikim srcem.

Današnje odlikovanje predstavlja ujedno i drugi primjer ovog ljudskog i humanog čina, nakon nedavnog priznanja, takođe, građanki Nikšića Tatjani Vukićević.