Predsjednik Đukanović čestitao Dan opštine Plav

26/07/2018

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Dana opštine Plav, predsjednicima  opštine Orhanu Šahmanoviću i skupštine Izetu Hadžimušoviću, kao i odbornicima Skupštine opštine, svim građanima i učesnicima svečane sjednice.

Đukanović navodi da uvažavajući temelje takve istorije, koja je protkana i prepoznatljivim pregalaštvom žitelja ovog kraja, kao i obilovanje prirodnim bogatstvima, Plav zaslužuje posebno mjesto u svim razvojnim planovima Crne Gore, kroz intenzivnu saradnju lokalne i centralne vlasti.

U prioritetima djelovanja Vlade je intenziviranje bolje infrastrukturne povezanosti Plava s ostatkom Crne Gore, kroz finalizaciju crnogorskog dijela trase Plav - Podgorica, preko teritorije Albanije. Ovo će u konačnom obezbijediti da ljepote i resursi Plava, budu valorizovani na još bolji način, čime će se podstaći dalji razvoj ovog kraja, ne samo u smislu dostupnije turističke ponude, već šansama za otvaranje novih radnih mjesta, koja će mlade ljude zadržati u svom zavičaju i time doprinijeti još svjetlijoj budućnosti. - poručio je Predsjednik.