Predsjednik Đukanović čestitao Dan opštine Bar

23/11/2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 24. novembra – Dana opštine Bar, predsjedniku Dušanu Raičeviću, predsjednici Skupštine opštine Mileni Božović, odbornicima i svim građanima Bara uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Bar je oduvijek simbol slobodarske i građanske Crne Gore. Njenog milenijumskog opstajanja. Nasljeđe Tuđemila, duboko utkano u crnogorsku nezavisnost, doprinos barskih rodoljuba oslobodilačkoj borbi i antifašizmu,koji ovim praznikom obilježavamo, kao i viševjekovna tradicija suživota i tolerancije, temelj su evropskog i građanskog karaktera savremene crnogorske države. 

Zahvaljujući domaćinskom odnosu lokalne uprave u Baru, koja u kontinuitetu na kvalietan način sprovodi politike razvoja opštine, valorizuju se njegove ogromne komparativne prednosti kao primorskog i lučkog centra, saobraćajnog čvorišta regionalnog i šireg značaja, rastuće turističke destinacije sa zaleđem do Skadarskog jezera. Rezultat takvog rada je i značajno investiciono interesovanje za buduće projekte u opštini Bar. Odgovornim odnosom na državnom i lokalnom nivou i mudrim izborom renomiranih investitora, obezbijediće se dalji održivi razvoj Bara, čiji će benefiti služiti prevashodno dobru njegovih građana i ekonomskom snaženju Crne Gore. Sinergija ostvarenja dinamičnog napretka i očuvanja vrijednosti multikulturalnog i multikonfesionalnog društva, na primjeru Bara, putokaz je za sve one koji Crnu Goru danas, nažalost, ne vide kroz vizuru moderne građanske države. 

U uvjerenju da će Bar i nadalje doprinositi ukupnom društvenom napretku i razvoju naše države, još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave.