Predsjednik Đukanović čestitao Dan opštine Kotor

20/11/2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 21. novembra – Dana opštine Kotor, predsjedniku Vladimiru Jokiću, predsjednici Skupštine opštine Maji Mršulji, odbornicima i svim građanima Kotora uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Kotor je sredina koja je nesumnjivo dala osoben pečat istorijskom trajanju i modernom razvoju Crne Gore, jedna od najvažnijih kulturnih adresa u našoj državi, grad bogate pomorske tradicije i izuzetnih prirodnih ljepota, sporta, uvijek modernog duha, vjekovna neraskidiva crnogorska spona sa Evropom. Mjesto prožimanja različitih civilizacija koje su dale neizbrisiva obilježja ovom prostoru koji je trajno obogatio građansku Crnu Goru.

Današnji praznik je prilika da se s posebnim pijetetom sjetimo hrabrih Kotoranki i Kotorana, koji su prije skoro osam decenija svojom nesebičnom žrtvom u Narodnooslobodilačkoj borbi doprinijeli da građani Kotora danas u demokratskom ambijentu svoj grad i život u njemu grade po vlastitoj mjeri.

Privredni i turistički potencijali obale i zaleđa Kotora, oslonac su daljeg dinamičnog razvoja i progresa savremene Crne Gore. Poboljšanje saobraćajne, komunalne i sportske infrastrukture, kao i rješavanje drugih problema od značaja za svakodnevni život građana i kvalitetniju turističku ponudu, zahtijevaju aktivan odnos lokalne uprave u Kotoru. Samo tako i uz punu podršku državnih institucija ovaj grad, tolerantnih i ponosnih ljudi u kojem ima mjesta za sve i u kojem se uvijek može računati na razumijevanje i solidarnost, pozicioniraće se u vrhu prestižnih turističkih i nautičkih destinacija na Mediteranu.“