Predsjednik Đukanović primio ambasadorku UAE Nabilu al Šamsi

12/10/2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je ambasadorku Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Nabilu al Šamsi.


Uz zahvalnost za prihvatanje inicijative za susret ambasadorka Al Šamsi je istakla da visoko cijeni gostoprimstvo i prijateljstvo Crne Gore i Predsjednika lično prema Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ona je uručila Predsjedniku pozivno pismo šeika Mohameda bin Zayeda Al Nahyana za učešće na Samitu održivosti koji se održava u Abu Dabiju u januaru naredne godine, uz najbolje želje za nastavak ranije utemeljene saradnje i dalji razvoj međudržavnih odnosa.

Predsjednik Đukanović je uz zahvalnost za poziv sa zadovoljstvom prihvatio učešće na Samitu tokom nedjelje održivosti, cijeneći da je riječ o impresivnoj ideji i događaju koji tradicionalnu organizuju UAE.

On je pozdravio doprinos ambasadorke očuvanju i unapređenju odnosa između dvije zemlje tokom njenog mandata. Crna Gora ostaje stabilno na svom opredjeljenju da sa UAE čuva i unapređuje prijateljstvo i intenzivira međudržavnu saradnju, poručio je Predsjednik. On je podsjetio da dvije države imaju razuđenu i razvijenu saradnju u gotovo svim resorima uz uvjerenje da će se na dobro postavljenim temeljima ona i dalje unapređivati.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim geopolitičkim kretanjima u svijetlu nedavno održanog Samita EU-ZB i dalje evropske perspektive Crne Gore i regiona.


Predsjednik Crne Gore