Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović nastavili su danas bilateralne razgovore tokom sastanka održanog na Brionima

17/09/2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović nastavili su danas bilateralne razgovore o odnosima dvije države tokom sastanka održanog na Brionima. 

Drugi dan zvanične posjete predsjednika Đukanovića Republici Hrvatskoj bio je prilika i za dodatnu razmjenu mišljenja i stavova dvojice predsjednika o pregovorima Crne Gore za članstvo u EU. Predsjednik Milanović je apostrofirao podršku Republike Hrvatske evropskom putu naše države. 

Sagovornici su, takođe, razgovarali i o situaciji u Crnoj Gori i ZB. Predsjednik Đukanović je kazao da ce Crna Gora nastaviti da se razvija kao demokratska, sekularna i proevropska država. Milanović je  naglasio kako će Republika Hrvatska podržati takva nastojanja Crne Gore jer je to važno i za Hrvatsku kojoj je Crna Gora susjed i partner u NATO savezu.

Predsjednik Milanović organizovao je za Predsjednika Đukanovića obilazak znamenitosti na Brionima i krstarenje uz obalu Istre.

Razgovorima na Brionima završena je dvodnevna zvanična posjeta predsjednika Đukanovića Republici Hrvatskoj.