Predsjednik Đukanović primio generalnog sekretara Međunarodnog Centra Nizami Ganjavi iz Azerbejžana Rovshana Muradova

09/09/2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je generalnog sekretara  Međunarodnog Centra Nizami Ganjavi iz Azerbejžana  Rovshana Muradova u okviru posjete delegacije Centra regionu.


On je uz zahvalnost za prijem i susret  predstavio inicijative i aktivnosti Centra sa fokusom na one koje se odnose na aktuelna pitanja na Zapadnom Balkanu. Uz podsjećanje na prijateljske odnose dvije zemlje i poštovanje za doprinos predsjednika Đukanovića međudržavnoj saradnji, Muradov je informisao o održanim i planiranim konferencijama u organizaciji Centra, čiji je cilj podsticanje dodatne pažnje međunarodne zajednice za pitanja ZB i njegovu evropsku perspektivu. Cijeneći ugled i uticaj predsjednika Đukanovića, Generalni sekretar Centra Nizami Ganjavi predložio je organizovanje jedne od međunarodnih  konferencija u Crnoj Gori pod pokroviteljstvom Predsjednika uz izraženu želju za njegovo učešće i na drugim predstojećim događajima u organizaciji ovog Centra.

Predsjednik je uz zadovoljstvo susretom pozdravio kvalitet aktivnosti Centra Nizami Ganjavi i pažnju koju poklanjaju regionu Zapadnog Balkana. Uz spremnost da doprinese  daljim aktivnostima Centra na tom planu, zahvalio je za pomoć koja je upućena Crnoj Gori u vremenu pandemije i pozdravio rezultate Azerbejdžana u procesu imunizacije. Uz podsjećanje na prijateljske odnose dvije zemlje iskazao je uvjerenje da će saradnja između Crne Gore i Azerbejdžana nastaviti da se dodatno razvija, uključujući i sa Centrom Nizami Ganjavi.Predsjednik Crne Gore