Predsjednik Đukanović primio Akana Suvera, dugogodišnjeg počasnog konzula Crne Gore u Istanbulu i aktuelnog počasnog konzula u oblasti Balikesir

04/03/2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je Akana Suvera, dugogodišnjeg počasnog konzula Crne Gore u Istanbulu i aktuelnog počasnog konzula u oblasti Balikesir, kojem je uručio Medalju za zasluge države Crne Gore.


Predsjednik je naglasio da je Suver dao značajan doprinos međudržavnim odnosima Crne Gore i Turske, posebno u vrijeme njegovog mandata počasnog konzula u Istanbulu kao i kroz angažovanje u fondaciji Marmara koja je imala važne inicijative za Crnu Goru i region. On je iskazao zadovoljstvo što će i nakon otvaranja Generalnog konzulata Crne Gore u Turskoj, čime je prestao angažman počasnog konzula za oblast Istanbula, Suver biti u prilici da sa nove pozicije nastavi da snažno doprinos razvoju odnosa dvije države.

Uz najdublje uvjerenje  da priznanje odlazi u  prave ruke, Predsjednik je čestitao Suveru i na dobijanju crnogorskog pasoša, što je više nego zasluženi čin uvažavanja države Crne Gore, koji potvrđuje  visoki kvalitet odnosa i učvršćeno prijateljstvo dvije zemlje.

Počasni konzul je uz zahvalnost za visoko državno priznanje iskazao zadovoljstvo što je predsjednik Đukanović sada i njegov predsjednik, podsjećajući da je u proteklih 12 godina svim srcem radio za Crnu Goru. 

On je predsjedniku Đukanoviću uručio pozivno pismo za učešće na 24. Euroazijskom ekonomskom samitu na ljeto  u Istanbulu, što je primljeno sa zahvalnošću i s očekivanjem da će situacija uslovljena pandemijom omogućiti njegovu realizaciju.


Predsjednik Crne Gore