Predsjednik Đukanović u posjeti Opštini Gusinje

18/08/2020

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović boravi u posjeti Opštini Gusinje gdje je imao sastanak sa presjednicom Anelom Čekić, menadžmentom Opštine i direktorima javnih preduzeća i ustanova.


Oni su upoznali Predsjednika sa jasno definisanim razvojnim šansama gusinjskog kraja, seoskim i planinskim turizmom, proizvodnjom hrane i turističkim potencijalima Ali-Pašinih izvora. 

Predsjednik je ohrabrio lokalni menadžment da uz pomoć države i dijaspore, ali prije svega sopstvene kapacitete rade na snaženju lokalne  ekonomije koja će doprinositi kvalitetu privrede i života građana Gusinja. U tom smislu, naglasio je da su najvažniji razvojni koraci Opštine izrada kvalitetne prostorne dokumentacije, stvaranje mogućnosti za jačanje malog i srednjeg biznisa što će generisati nova radna mjesta i izgradnja putne i komunalne infrastrukture.


Predsjednik je obišao i Kosovsku ulicu u kojoj su radovi u završnoj fazi. On je obišao i novoizgrađeni objekat pijace sa prostorom za smještaj komunalnih službi i Službe zaštite i spašavanja.

Predsjednik se tokom posjete Gusinju sreo i sa lokalnim privrednicima.


Predsjednik Crne Gore