Predsjednik Đukanović čestitao Dan Opštine Plav

30/07/2020

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom – Dana Opštine Plav, predsjedniku Opštine Mirsadu Barjaktareviću, predsjedniku Skupštine opštine Šefketu Jevriću, odbornicima, svim građanima Plava uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Plav sa svojim ljudskim i prirodnim potencijalima, koji simbolizuje multietničnost i svo bogatstvo naših različitosti, neodvojivi je dio Crne Gore, njenog državnog i građanskog bića. Obilježavanje Dana opštine je prilika da još jednom istaknemo nesebičan doprinos građana plavske opštine i njene brojne dijaspore obnovi crnogorske državnosti, napretku u evropskim i euroatlantskim integracijama, i ukupnom ekonomskom i demokratskom razvoju.

I u uslovima pandemije COVlD-19 Plav je pokazao i pokazuje odgovornost i solidarnost u borbi sa tim novim izazovom, u kojoj u punoj mjeri dolazi do izražaja vitalnost našeg zdravstvenog sistema, i efikasnost svih državnih institucija. Uvjeren sam da će lokalno rukovodstvo u saradnji s Vladom odgovorno raditi na umanjenju i saniranju posljedica krize izazvane korona virusom, i na blagovremenom stvaranju pretpostavki za nastavak dinamičnije valorizacije turističkih i drugih potencijala Plava, na dobro svih njegovih građana i naše Crne Gore.

Još jednom vam čestitam praznik, uz želje za dobro zdravlje građana Plava i srdačne pozdrave.“