Predsjednik Đukanović primio je delegaciju Ocean Alliance Conservation Member (OACM) na čelu sa potpredsjednikom te organizacije Stjepanom Mesićem, bivšim predsjednikom Republike Hrvatske

20/07/2020

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je delegaciju Ocean Alliance Conservation Member (OACM) na čelu sa potpredsjednikom te organizacije Stjepanom Mesićem, bivšim predsjednikom Republike Hrvatske.


Potpredsjednik OACM-a Stjepan Mesić je predstavljajući program te organizacije kazao da nijesu slučajno odabrali Crnu Goru za posjetu i potencijalnu saradnju. On je naglasio da je Crna Gora, kao uspješna  evropska priča koja prednjači u brojnim oblastima napretka, prepoznata kao zemlja koja bi mogla da napravi još jedan iskorak u usvajanju principa zdravog i kvalitetnog života i očuvanja životne sredine i bude dio programa zaštite prirodnih resursa i njene obale.

Projekat čišćenja morske površine i obalnog pojasa, koji prati dodjeljivanje Bijele zastave kao znaka sertifikovanog morskog područja, predstavio je osnivač i predsjedavajući organizacije Kristijan Curović, uz ponudu učešća i saradnje sa OACM i potencijalne integracije Crne Gore kao ekološkog brenda na globalno tržište.

Predsjednik Đukanović je pozdravljajući goste kazao da je inicijativa veoma inspirativna i u skladu sa potrebama odgovora na izazove ovog vremena. Gotovo je do posljednje tačke na globalnom nivou dovedena neodgovornost prema životnoj sredini koju dijelimo i neophodno je preduzeti konkretne korake da se planeta Zemlja sačuva za naše potomstvo, kazao je on. Uz podršku projektu  organizacije OACM, iskazao je inicijalnu spremnost za učešće Crne Gore o čemu će sa delegacijom Organizacije razgovarati i predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma.


Predsjednik Crne Gore