Predsjednik Đukanović čestitao Dan opštine Berane

20/07/2020

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 21. jula – Dana opštine Berane, predsjedniku Opštine Dragoslavu Šćekiću, predsjedniku Skupštine opštine Novici Obradoviću, odbornicima i svim građanima Berana uz najbolje želje za dalji rad.

„U godini kada Evropa i svijet obilježavaju 75-togodišnjicu pobjede nad fašizmom, prava je prilika da afirmišemo doprinos ljudi beranskog kraja toj istorijskoj misiji, u zajedničkoj borbi crnogorskog i drugih jugoslovenskih naroda. Utoliko više što su u Beranama udareni temelji nove vlasti i time trasiran pravac modernog državnog puta Crne Gore, danas nezavisne, prosperitetne zemlje, uvažene članice NATO, na sigurnom evropskom putu.

Beranski kraj je kroz istoriju čvrsto utkan u državno biće Crne Gore, čiji su prvaci kroz vjekove imali svoje zasluženo mjesto i ulogu u osmišljavanju njenog državnog i ukupnog razvoja. Danas, kada je naše društvo suočeno s novim korona virusom, Berane kao dio zdravstvenog sistema Crne Gore daje poseban doprinos u zajedničkoj borbi protiv ovog nevidljivog neprijatelja, u kojoj je potvrđena vitalnost naših državnih institucija.

Vjerujem da će i predstojeći redovni izbori značiti dalji iskorak u demokratskom zrijevanju crnogorskog društva, i da će to biti nova šansa za učvršćivanje stabilnosti i multietničkog sklada, i što je posebno važno, stvaranje uslova za obezbjeđenje evropskog kvaliteta života za sve naše građane, bez obzira na političke i druge razlike.

Još jednom vam čestitam praznik, uz želje za dobro zdravlje građana Berana i srdačne pozdrave.“